Doorgaan naar hoofdcontent

De kantoortuin, de ideale planten voor op het werk

Op kantoor is het belangrijk dat er sprake is van voldoende zuurstof en een juiste luchtvochtigheid. Een droge lucht kan namelijk resulteren in droge ogen en in keelpijn. Het is daarom een goed idee om de werkvloer te voorzien van planten. Er zijn zelfs planten die bekend staan omdat ze luchtzuiverend werken. Daarnaast creëren planten ook nog eens een leuke sfeer. Planten zijn dus een goede oplossing voor in de kantoortuin.


Door het kantoor te voorzien van planten wordt er bovendien geïnvesteerd in de gezondheid en de productiviteit van de werknemers. Maar wat zijn de ideale planten voor op het werk? In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag. Op kantoor is het aan te raden om te kiezen voor hydrocultuur planten. Deze planten zijn namelijk een extra bewerking ondergaan waardoor ze minder vaak water nodig hebben.

De wortels kunnen dan in kleikorrels staan. Ook zijn hydrocultuur planten hygiënische omdat ze minder gevoelig zijn voor ongedierte. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van planten die ideaal zijn voor op kantoor.

1.    Klimop

De klimop is een uitstekende plant voor in de kantoortuin omdat hij bekend staat om de goede luchtkwaliteit. Het is een erg goede plant voor de luchtvochtigheid. De klimop kan zowel binnen als buiten het kantoor goed groeien. 

Klimop wordt vaak gebruikt om over een groene afrastering te laten groeien. Zo heb je een natuurlijke tuinafsluiting met weinig onderhoud. 2 à 3 maal snoeien per jaar is reeds voldoende.

2.    Flamingoplant

De flamingoplant is een schitterende plant die het kantoor zeker kan opvrolijken met haar bloemen. Deze plant groeit hard en vaak en is eenvoudig te onderhouden.

Een voordeel van deze mooie plant is dat hij vieze stoffen uit kantoor opneemt en zorgt voor een goede luchtvochtigheid. 

3.    Kentiapalm


Deze plant is erg geschikt voor op kantoor omdat hij goed kan leven in verschillende condities, temperatuurverschillen zijn dan ook geen probleem voor de kentiapalm. Een pluspunt van deze plant is dat hij vrijwel amper ziek wordt.

4.    Olifantenpoot

De olifantenpoot geeft het kantoor een stoere uitstraling. De stam van deze plant is namelijk erg robuust en lijkt op een olifantenpoot, vandaar ook zijn naam

Deze plant kan zowel leven in een hydrocultuur als bij lage temperaturen. Omdat de olifantenpoot water opslaat in de stam heeft hij weinig water nodig.

5.    Goudpalm


De goudpalm is een uitstekende kantoorplant want deze is namelijk in 2009 uitgeroepen tot beste kantoorplant van dat jaar. Het is een mooie heldergroene plant die in elk kantoor tot zijn uiting komt!


6.    Drakenboom

De drakenboom is een mooie plant die uitstekend in een (donkere) hoek van het kantoor kan worden geplaatst. De bladeren zijn diep groen en is dus prachtig bij een witte muur.

De plant kan goed leven met weinig licht en is niet gebaat bij fel zonlicht op de bladeren.

7.    Bonsai

Wie kent hem tegenwoordig niet? De bonsai plant. Een mooie en robuuste plant die erg eenvoudig in onderhoud is. Deze plant vrolijkt elk kantoor op!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bouwtrend

Benieuwd naar de laatste bouwtrends in België? Wij ook! Echter is het niet zo eenvoudig om deze op te volgen. En als wij het al niet eenvoudig vinden, dan zeker u ook niet.

Om die reden besloten we een blog op te richten met daarop de laatste bouwtrends. Zo blijft u steeds op de hoogte wanneer u bouwplannen of renovatieplannen heeft.
Welke onderwerpen komen aan bod? De onderwerpen lopen erg uiteen. Denk aan het behandelen van vochtproblemen of ventilatieproblemen, tot het voorzien van isolatie, een warmtepomp, vloerverwarming, dakisolatie of gepolierde betonvloeren (Waals broertje: Béton Ciré).
Maar ook voor buiten, wie een terras wil aanleggen of een tuinafsluiting (Waals broertje: Clôture Jardin) wenst te voorzien, kan op deze blog terecht voor alle nodige informatie.

Heb je vragen, neem dan zeker contact op met mij. Ik probeer deze dan in een blog te beantwoorden.

Veel succes met je project!